Два взрива избухнаха до хипермаркети във Варна
Два взрива избухнаха до хипермаркети във Варна / БГНЕС

Два последователни взрива - в 4,16 и 4,24 часа тази сутрин са регистрирани до търговски обекти, част от веригата “Пикадили”, в жк “Младост” и жк “Владислав Варненчик”, съобщават от варненската полиция.

Избухнали са самоделни взривни устройства, които са счупили витрините над входа на единия магазин и при изхода на другия. Изкривени са алуминиевите рамки на дограмата. Причинените щети не са големи, стойността им се изчислява.

Няма ранени и пострадали хора. Предстои назначаване на експертиза, която да установи вида и големината на взривното вещество.

Местопроизшествията са отцепени и в момента се извършва оглед от експерти и служители на ДОТИ - МВР. Повикани са специалисти от Бургас и София.
Два взрива избухнаха до хипермаркети във Варна
netinfo

От септември миналата година 85% от собствеността на веригата магазини “Пикадили” са придобити от “Делта Макс груп” ООД. Дружеството е регистрирано в Република Сърбия. Останалите 15% са останали собственост на “Боляри” ЕАД, регистрирано във Варна. Собственик на “Боляри” е бизнесменът Георги Папуров, един от създателите на партия "ГЛАС" в морската столица. На последните местни избори Папуров спечели място в местния парламент, което впоследствие отстъпи на друг варненски бизнесмен - Красимир Узунов.

Собствениците и управителите на двата търговски обекта са категорични, че досега не са получавали заплахи.

Други новини от Варна