„Трябва да има масово тестване на целия български народ и то трябва да бъде безплатно”. Това заяви в ефира на NOVA зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев.

„Аз изкарах коронавируса. В началото имах много лек симптом и ако не бях отишъл да се тествам, нямаше да знам. После обаче развих пневмония. От една страна има хора, които го карат безсимптомно и не знаят, а от друга има такива, които са в много тежко състояние, но нямат пари да си платят теста. Ето затова трябва да се тества цялата държава", поясни Стойнев.  

БСП иска планът за възстановяване и устойчивост да се гледа и в НС

Според него управляващите не успяха да овладеят ситуацията. „Те са тези, които трябва да предложат конкретните мерки, защото са спечелили доверието на хората. Това управление, освен да създава хаос и паника, не прави друго”, смята зам.-председателят на ПГ на "БСП за България".

Според него държавата е закъсняла със затварянето на заведенията. „Забавлявахме се, като че ли кризата няма да дойде при нас. Всичко е  въпрос на организация, но правителството е некомпетентно. Нямаме достатъчно лекари и специалисти. Когато учите 7-8 години за сметка на държавата, не може като завършите, да заминете в чужбина”, коментира още Стойнев.

По думите му мерките и правилата са за всички и трябва да се спазват. „Не подкрепям колегите от БСП, които не носят маски”, заяви Драгомир Стойнев.
NOVA