ДПС ще атакува задължителния вот в КС
ДПС ще атакува задължителния вот в КС / БГНЕС, архив
ДПС ще атакува задължителното гласуване в КС
86325
ДПС ще атакува задължителното гласуване в КС
ДПС ще атакува задължителното гласуване в КС
  • ДПС ще атакува задължителното гласуване в КС
  • ДПС ще атакува задължителното гласуване в КС

Само ден след като беше прието задължителното гласуване ДПС отново предупредиха, че ще го атакува в Конституционния съд.

"Уклонът към популизма е неустоим и явно представителите на мнозинството остават глухи за рационалните аргументи. Ако този текст остане в този си вид, ние ще предприемем стъпки за сезиране на Конституционния съд и очакваме той да отмени по категоричен начин тези противоконституционни текстове", заяви Казак.

Депутатите приеха: Ще гласуваме под строй

Казак коментира, че вчера и днес Народното събрание ударно приема много значими промени в Избирателния кодекс.

Казак обясни, че по текста, приет днес, свързан със секциите в чужбина, ДПС ще отправи апел към всички наши сънародници и ще приеме специална декларация, която скоро ще бъде качена на партията.

Гласуването в чужбина - само в дипломатически и консулски представителства

"В неделя на нашата национална конференция ще приемем подобен протестен текст, с който ще изразим нашето несъгласие с тази политика, която се води, и която за съжаление не само, че не води България до по-добро, а утвърждава национал-популисткия уклон на това управление", категоричен бе Четин Казак.

"Управляващото мнозинство и най-вече водещата политическа партия ГЕРБ решиха този път да угодят на популизма и да приемат този мракобеснически ограничителен текст. Ние от ДПС категорично осъждаме това посегателство върху гарантиране и трайно установени граждански и политически права на българските граждани. Осъждаме желанието да се ограничи възможността на всеки български гражданин да гласува. Заявяваме, че ще продължим да се борим с всички възможни политически и юридически средства, за да се премахне това недопустимо ограничение върху правата на гражданите", заяви Казак.