Победителят е само един и това е ГЕРБ. Поне е редно да го признаете". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на изказването си в първото заседание на 45-ото Народно събрание.

"Изправени сме пред здравни, икономически и социални предизвикателства. От позицията на хора с по-голям опит, ще ви кажем, че една криза не може да се управлява само с говорене", подчерта тя.

Десислава Атанасова на първото заседание на 45-ото Народно събрание
Георги Димитров

"Една криза се управлява с действия и с вземане на решения". Често пъти най-наложителните и най-правилните решения са непопулярни. На отминалите парламентарни избори 837 707 български граждани гласуваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващите в 45-ото Народно събрание не се доближава до този резултат". каза Атанасова.

Десислава Атаносова заяви, че е редно да се поздрави изборната администрация за честния и прозрачен вот. "Най-голямото доказателство за това, че преминаха нормално са присъствието на всички нас в тази пленарна зала и признаването на резултатите от изборите. Никой не ги оспори", подчерта още Атанасова.

Десислава Атанасова на първото заседание на 45-ото Народно събрание
Георги Димитров

"Ще предложим кабинет, който от ден първи може да заработи на същите високи обороти, които поддържа и досегашното правителство. Благодарение на работата на правителството в оставка - минималната пенсия вече е 300 лв., страната ни е в Банковия съюз, енергийно независима е, учителите получават двойно по-високи заплати“, отчете още Атанасова.

По думите ѝ: Общият ресурс за преодоляване на пандемия е близо 4 млрд. лв. Построените пътища в мандата са 522 км. Ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено, отговорността за стабилността и развитието ще бъде поета от втората партия. Тази на г-н Станислав Трифонов", подчерта тя и допълни, че за разликата от шоуто на политическа сцена няма скечове.

Десислава Атанасова на първото заседание на 45-ото Народно събрание
Георги Димитров

„Може би останалите формации, които се самопровъзгласиха за носителите на промяната. Точно тук е време, мълчанието да бъде нарушено и зрителите на шоуто да се запознаят с краткосрочните и дългосрочните управленски намерения на втората политическа сила, да видят управленския екип, да чуят нещо извън обичайните лозунги, подвиквания, заклинания", заяви още Атанасова. По думите ѝ, предстоят важни, бързи и тежки решения.

"Всички ние дължим отговори на важните за страната ни въпроси. Ще продължат ли мерките в подкрепа на бизнеса, ще се налагат ли нови ограничения, ще продължим ли курса към Еврозоната, ще намерим ли общ език с Република Северна Македония", изброи Десислава Атанасова.

Тя заяви, че ГЕРБ има отговори на тези въпроси. "Тези отговори бяха подкрепени от близо 900 хил. български граждани. Ако някой смята, че може да заобиколи и изолира мнението на една четвърт от българките граждани при вземането на тези решения, то това значи, че нито не разбира, нито осъзнава правилата на политиката в условията на демокрация. Ако някой мисли, че може да неглижира гласът на всички тези хора, то скоро той ще плати тежка политическа цена", каза още Атанасова.