Капсула на доброто
Капсула на доброто / БГНЕС
Депутати, министри, кметове отправиха посланията си към децата по повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

Пожелания и различни символи бяха запечатани в "капсулата на хилядолетието" днес в парламента. Предвижда се тя да бъде отворена през 2030 г. от председателя на Народното събрание.

Капсула на доброто
БГНЕС


Инициативата е на Държавната агенция за закрила на детето със специалната подкрепа на председателя на парламента Цвета Караянчева и председателя на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.

Шефката на Народното събрание каза, че с поставянето на "Капсулата на хилядолетието" всички парламентарни групи казват "да" на доброто и на бъдещето на децата.

Капсула на доброто
БГНЕС


Еврокомисарят ни Мария Габриел също поздрави децата: "Нека 2030 г. да има деца на България, които да са Джон Атанасов на 21 век".

По думите й децата ще са тези, които ще покажат, че технологиите са тук, за да ни служат на нас хората, а не ние на тях.

Капсула на доброто
БГНЕС


Посланието на омбудсмана Диана Ковачева към децата за 2030 г. пък бе сърце пълно с вода - за добър живот, здраве и обич. 
 

Капсула на доброто
БГНЕС

Капсула на доброто
БГНЕС