В четвъртък валежите ще продължат. В по-голямата част от страната ще са от дъжд, който след обяд в западната част от Дунавската равнина и високите полета в Западна България ще се примесва и ще преминава в сняг.

Значителни по количество ще са на места в Южна България. Вятърът ще е до умерен, в източните райони до силен от североизток. Температурите ще са почти без дневен ход, в по-голямата част от страната между 2° и 7°.

В 21 области в страната е обявен жълт код за потенциално опасно време в четвъртък. Предупреждението е за значителни валежи от дъжд. На места количествата ще достигнат до 35 mm. В по-високите части ще вали сняг. Ще се образуват и поледици.

Жълтият код е в сила е за областите Благоевград, Смолян, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, София област, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Габрово, Враца, Ловеч, Монтана, Видин и Велико Търново. Това става ясно от картата на Националния институт по метеорология и хидрология.

НИМХ

В петък валежите ще спрат, най-късно в североизточните райони. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне, в Източна България ще се ориентира от север-северозапад. Облачността временно ще се разкъсва, но ще остане значителна.

През почивните дни и в началото на новата седмица ще се задържи предимно облачно. В събота ще е почти без валежи. В неделя по-късно през деня на места в Западна България ще превали, а в понеделник валежи ще има на повече места в Източна. Във вторник, след временно спиране, от запад отново ще завали. Вятърът ще бъде слаб от североизток. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще се повишат слабо.

Подробна прогноза за времето четете на сайта Sinoptik.bg
НИМХ