Иван Живков е на 52 години. Диагностициран е с остра миеломоноцитна левкемия. За да живее, мъжът се нуждае от трансплантация на костен мозък. В момента той е на лечение в болница в Истанбул.

„Ще се трансплантират стволови клетки. Донор е намерен в Турция и е със съвместимост 10 на 10”, обясни Разие Нежде, координатор в болницата в Истанбул.

Диагнозата на Иван е поставена през 2021 г., след което той започва лечение в болница в София. „Веднъж му прилошава. По спешност го карат в болницата в България. След като са му направени кръвните изследвания, се виждат увредени показатели, след което му е поставена диагнозата и се започва едно лечение”, разказа още Разие Нежде.

Миналата година Иван е транспортиран по спешност от България в болницата в Истанбул, където се лекува и в момента. Състоянието му е стабилизирано. „Изкара първи курс на химиотерапия, кръвните му показатели са в норма. Започнахме втори курс на лечение”, допълни още координаторката на болницата в Истанбул.

За да бъде излекуван, Иван се нуждае от трансплантацията на костен мозък. Терапията струва 180 хил. евро, от които 60 000 вече са събрани. Останалите 120 000 евро обаче са непосилни за семейството.

Ако искате да помогнете на Иван, може да преведете средства по следната банкова сметка:

IBAN: BG71FINV91501317655966
Титуляр на сметката: Иван Иванов Живков
Първа инвестиционна банка
nova.bg