/ БТА
„Да, България“ излезе с предложение към "Демократи за силна България" (ДСБ) и „Зелено движение“ (трите са част от коалицията „Демократична България“) да консолидираме работата в „Демократична България“ с общи заседания на органите на трите формации и програмен борд, който да изготви новата програма на обединението за свободна, сигурна и модерна България, заяви пред журналисти Надежда Йорданова, член на Изпълнителния съвет на формацията.

„Да, България“ проведе Третата си национална конференция днес, на която бяха приети резолюция за членство в Европейската народна партия (ЕНП) и за актуалната политическа обстановка и необходимостта от формиране на антикорупционно мнозинство. 

Покана да се присъедини към програмния борд е отправена и към „Продължаваме промяната“. Въпрос на преценка е, очакваме да се включат в дебатите, добави Йорданова. Тя допълни, че за участие в борда ще бъдат поканени и широк кръг експерти.

„Да, България“ избра ЕНП, а не АЛДЕ

Това е стъпка към по-добро функциониране на „Демократична България“, защото сме длъжни да осигурим по-добро и адекватно представителство на демократично и дясно мислещите хора, обясни бившият правосъден министър в отговор на въпрос дали не е крачка към сливане с ДСБ в една партия.

По-рано пред участниците в конференцията лидерът на ДСБ Атанас Атанасов призова за по-сериозно обединение в „Демократична България“ и общи органи.

За резолюцията на конференцията, с която беше даден мандат на ръководните органи да влязат в преговорите с ГЕРБ-СДС и условията Йорданова обясни, че те не са изненадващи. На преден план са поставени реформите, които трябва да бъдат направени и съответно да бъде изготвен писмен документ с разписани ангажименти за реформи и механизъм за вземане на решения. Всички преговори са сложни, надявам се сегашните да са конструктивни и успешни, коментира още Надежда Йорданова.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Нелли Желева/БТА