Народно събрание
Народно събрание / БГНЕС
В БСП има разцепление, заяви в коментар пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. В декларация по-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че в пленарната зала остават само 20 депутати, а останалите отивали при хората. Цветанов заяви, че в залата са били 35 депутати от левицата и това по-думите му означавало, че в БСП не спазват партийната дисциплина и посланията на Нинова.

Нинова от трибуната на НС: Тази зала, това мнозинство не могат да решат проблемите

Що се касае до популизма, че ще ходят при хората, от 11 години се занимавам с политика, няма ден, в който да не съм сред хората, заяви Цветанов. ГЕРБ е партия на народа, тя е част от Европейската народна партия /ЕНП/ и философията на работа в партийния живот е да бъдем в постоянна връзка с хората, допълни той. По думите му, когато не са в парламента, народните представители от ГЕРБ са сред хората, имат приемни дни, срещи, поставят въпросите на хората пред съответните министри.
 
На старта на политическия сезон: какви са посланията на партиите

"Ако БСП имат проблем с комуникацията с хората и смятат, че по този начин ще го наваксат, това е тяхно решение. Аз днес очаквах да чуя друго от лидера на БСП - какви ще бъдат приоритетите в есенната сесия", заяви Цветанов. Той отбеляза, че от ГЕРБ се готвят много сериозно за предстоящите европейски избори.

Караянчева: Дневният ред на НС не бива да се различава от този на хората

Попитан за разминаването в позициите на президента и БСП по въпроса за евентуални предсрочни парламентарни избори, Цветанов заяви: "Нека да се въздържа от коментар за президента, защото човек, който прикрива инциденти, човек, който смята, че не е направено нищо нередно и да изкараш един невинен човек, инвалид, виновник за пътен инцидент, аз не бих искал да коментирам президента".

Цветанов: Колкото по-яростни и крайни са опонентите ни, толкова по-трудно намират път към хората

Относно промените в кабинета Цветанов заяви, че въпросът ще бъде обсъден на коалиционен съвет в понеделник. Той допълни, че не е дискутирана темата за промяна на ресори на министри. Ако оставките на министрите Радев, Нанков и Московски бъдат внесени от министър-председателя Бойко Борисов, парламентарната група на ГЕРБ ще ги подкрепи, каза още Цветанов.
БТА