Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС, архив
ПГ на "БСП за България" поиска оставката на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори. Това обяви в началото на новия политически сезон председателят на групата Корнелия Нинова в изявление от парламентарната трибуна.

Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и нестабилност в управляващото мнозинство, посочи тя и предложи на българските граждани разговор за промяна на системата.

„Тази зала, това мнозинство не могат да решат проблемите. Този парламент, таи зала с това мнозинство е изчерпало своята функция. Ние искаме оставката на правителството, край на тази агония. Искаме разпускане на парламента, предсрочни избори. Скъпи българи, не казваме, че сме най-умните и най-добре измислилите бъдещия модел на България. Ние ви даваме идеи“, заяви Нинова.

Цветанов: България все по-успешно отстоява интересите си в ЕС

"Нашата парламентарна група реши - 20 души ще останат в залата и ще отстояват позициите на "БСП за България", останалите излизаме от тук и идваме при вас, с нашето предложение, с нашата молба, с нашата готовност да ви чуем. Наистина без единение около национална кауза и доктрина, около решение за слагане на край на този преход, нищо няма да се промени", посочи Нинова.

"Ето защо, скъпи сънародници, отворени към вашите идеи, към вашия ум, към вашите емоции и труд, протягаме ръка за бъдещ модел на управление на България, който поставя различни ценности в своята основност, а те са справедливост, солидарност, равни възможности, по-добър живот за вас, национален суверенитет и българщина", добави лидерът на опозицията.