Цвета Караянчева
Цвета Караянчева / БГНЕС
Дневният ред на парламента не може и не бива да се различава от дневния ред на хората, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на есенната сесия на парламента.

Гражданите очакват от нас отговорни, бързи и точни решения за проблемите на обществото, заяви Караянчева. Според нея обаче парламентът не трябва да робува на конюнктурата. Длъжни сме да приемем качествено, устойчиво и модерно законодателство, посочи тя.

Нинова от трибуната на НС: Тази зала, това мнозинство не могат да решат проблемите

"Разгорещените дебати и сблъсъкът на мнения са необходими и трябва да присъстват в пленарната зала, когато защитаваме своята политика и отстояваме вижданията си за това кое решение е полезно и работещо", каза Караянчева.

"Само след няколко дни ще отбележим една от най-значимите дати в нашата историята - съединението на Източна Румелия и Княжество България. Не трябва да забравяме, че този акт на обединение успява, защото е общобългарско дело и в неговата защита всички са единни", каза председателят на парламента. По думите й Съединението е сред събитията в нашата история, когато между политическите сили няма разногласия и всички го подкрепят, защото съзнават значението му за бъдещето на българската държава. Това е пример както за държавническо мислене и поведение на политиците, така и за сплотеност на нацията, посочи Караянчева. "Нека днес си припомним призива на Петко Славейков - Да се покажем като народ вечно съединен и да търсим съгласие в името на България", призова тя.

Цветанов: Колкото по-яростни и крайни са опонентите ни, толкова по-трудно намират път към хората

Цвета Караянчева пожела на депутатите конструктивна работа и единодействие по важните за страната въпроси. Надявам се през новия сезон както опозицията, така и управляващите да бъдем диалогични и продуктивни, каза още тя.
БТА