Цветан Цветанов: Ще имаме по-подредена система за сигурност
Цветан Цветанов: Ще имаме по-подредена система за сигурност / снимкa: Sofia Photo Agency

Демонстрирането на идеи за радикални реформи без сериозен анализ, без дългосрочно стратегическо виждане и без осигуряване на подкрепа от обществото и служителите може да доведе до добре познатите резултати от досегашния управленски мандат -хаотичност, непоследователност, демотивация, казва в интервю за БТА номинираният за министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Освен това следва ясно да бъдат дефинирани отговорностите на всеки служител от най-ниско изпълнителско ниво до най-високо управленско равнище, посочва Цветанов.

По думите му в края на предстоящия правителствен мандат ще имаме една по-подредена система за сигурност и полицейски служители, работещи по стандартите и критериите на своите европейски колеги.

„Имам амбицията в оптимален срок да бъде изготвена програма, която да начертае реалните стъпки за доближаване на възнаграждението на служителите в МВР с това на останалите звена в правозащитната система", посочва той. Цветанов казва, че на първо време ще бъдат предвидени възможности и за лица извън щата на разследващите полицаи да извършват следствени действия. Сред първите неща, които ще направи бъдещият министерски екип, ще е инкорпориране на двете основни структурни звена от Министерството на извънредните ситуации - "Гражданска защита" и "Телефон 112", в системата на МВР, посочва още Цветанов.