/ БГНЕС
Всеки депутат днес получи подарък от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева по повод 2 юни - Денят на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Тя подари на всеки депутат календар с неговия лик.
 
"Ботев е недосегаем и за хулителите, и за ласкателите. Той държи съвестта ни будна и ни кара да осъзнаем, че физическата кончина е само стъпало към безсмъртието на духа", заяви Караянчева, която е председател на Националния инициативен комитет за честване на 170-ата годишнина на революционера.
 

БГНЕС


Целият пленарен ден на депутатите днес е отделен за парламентарен контрол. Работният ден започна с въпроси към вицепремиера Томислав Дончев. След него на трибуната застана вътрешният министър Валентин Радев.
 
Към здравния министър Кирил Ананиев има въпрос за реимбурсираните от Здравната каса медицински изделия и дали е нарушен ритъмът на работа на експертните комисии заради липса на лекари. Подкрепя ли държавата розопроизводството ще разясни земеделският министър Румен Порожанов, а правосъдният Цецка Цачева - какъв е профилът на кандидатите, подали молба за получаване на българско гражданство.