ЦСКА-София ще подадат жалба до прокуратурата срещу синдик Дора Милева, допуснала подмяна на оферти
ЦСКА-София на Гриша Ганчев спечели търга за емблемата за 8 млн. лева. Фирмата победител в наддаването е "Ред енимълс", зад която на практика седи именно Ганчев.
 
Дружеството се оказва и кредитор на фалиралия отбор, така то ще приспадне закупените дългове, които трябва да плати за емблемата.
 
Междувременно от ЦСКА-София обявиха, че ще подадат сигнал и жалба до прокуратурата срещу синдик Дора Милева с мотива, че е допуснала подмяна на оферти.
 
Гриша Ганчев: Търгът пропадна, някои не поискаха да влязат
 
Търгът за емблемата и останалите активи на фалиралия ПФК ЦСКА се проведе в офиса на синдик Дора Милева в Кърджали и при засилени мерки за сигурност. Бяха изградени пропускателни пунктове, които да пропускат участниците в търга безпрепятствено, което разгневи феновете на първодивизионния ЦСКА, които бяха около 150 по данни на полицията. Това, че бяха затворени в оградено пространство, предизвика бурното им недоволство.
 
ЦСКА-София спечели търга с офертата от 8 млн. лева. Тя беше предложена от фирмата "Ред енимълс" ЕООД с представител Иван Велчев-Кюстендилеца, дружество, зад което на практика стои Гриша Ганчев. Офертата е близо пет пъти над първоначалната цена от над 1,6 млн. лева. Следващата оферта е била на стойност около 3 млн. лева, научи Дарик от свои източници. В наддаването чрез три фирми участва и аматьорският ЦСКА 1948.

Неговият представител Никола Газдов коментира офертата на победителя така: "Това е много висока цена и се поставя резонният въпрос защо не беше оздравен ЦСКА миналото лято? Защото с тези пари ЦСКА можеше да бъде оздравен. Разбира се, ако цената бъде доплатена, 8 млн. лева е огромна сума и мисля, че е ясно, че това ще е печелившата цена".

Търгът за емблемата на ЦСКА върви към провал (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Оказва се, че спечелилата фирма е кредитор на фалиралия отбор. Така събраните от "Ред енимълс” дългове ще бъдат приспаднати от офертата.
 
Според Газдов търгът е бил законен. "Всичко протече нормално. Трябва да се провери все пак, аз не съм юрист, не съм чел документите, но като цяло процедурата протече според законовите изисквания", каза той.
 
Обжалване обаче ще има от победителя в търга - от ЦСКА-София обявиха, че ще подадат сигнал до прокуратурата и жалба до Министерството на правосъдието срещу синдик Дора Милева. Отборът на Гриша Ганчев обвинява Милева, че не е осигурила равни възможности за участие на всички страни и е допуснала подмяна на оферти от страна на фирмите и физическото лице, свързани с Кирил Домусчиев.
Gong.bg