Четвъртокласниците се явяват на малка матура по български език
Четвъртокласниците се явяват на малка матура по български език / снимка: БГНЕС, архив
Четвъртокласниците се явяват на малка матура по български език
63825
Четвъртокласниците се явяват на малка матура по български език
  • Четвъртокласниците се явяват на малка матура по български език

Четвъртокласниците се явяват на изпит за външно оценяване по български език днес. Малката матура по български език е под формата на тест, като от тази година учениците ще трябва да отговарят и на четири отворени въпроса.

В петък четвъртокласниците ще се явят на теста по математика, на 14 май им предстои изпит по "Човекът и обществото", а на 15 май - по "Човекът и природата".

Ето какви съвети даде в предаването на Дарик „Междуредие" на четвъртокласниците и техните родители за матурите шефът на столичния инспекторат Ваня Кастрева:

„Четвъртокласниците започват да демонстрират своите знания в тези дни и аз призовавам родителите да бъдат изключително благосклонни към своите деца. Да не ги натоварват с нищо, което може да им създаде пречка да дадат най-доброто от себе си, защото след това седмокласниците трябва да го направят със зрелостниците - пак през май, само че на 21-ви и 23-ти. Това ще бъдат едни много важни дни за цялата столица. То важи и за цялата страна, защото това са дни на демонстриране на знание. За да демонстрира човек знание, първо трябва да бъде спокоен. Затова пък грижата на родителите е да се постараят децата им да са добре отпочинали, наистина да им предоставят комфорт, за да могат да покажат най-доброто от себе си. Никога не се научава в последния ден".