Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов
Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов / БГНЕС, архив
Четирима задържани за убийството в София
93938
Четирима задържани за убийството в София
  • Четирима задържани за убийството в София
Психично болна е заподозряна за убийството на 52-годишна жена тази нощ в София. Жената е открита около 4:00 часа сутринта в безпомощно състояние с прободни рани по лицето на улица в столичния квартал „Лагера”. По първоначална информация подалият сигнала за случилото се е задържал евентуалната убийца.

Жена е намерена убита в столицата

Сигналът за откритата жена и случилото се е подаден малко след 4:00 часа сутринта в петък. Пристигналата на кръстовището на улица „Мъглен” и бул. „Цар Борис III” линейка констатира смъртта на жената. В близост до тялото стоят човекът, подал сигнала, и 32-годишна жена в неадекватно състояние, която според полицията е най-вероятният извършител на убийството. Жената е с психични отклонения, поставена е под пълно запрещение, съобщи директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов.

"Към момента жената не дава смислени обяснения", каза Иванов. Той допълни, че по неофициална информация има психични отклонения - страда от шизофрения и биполярно разстройство и е изписана през март от Александровската болница.
 
"Няма как тези хора да бъдат постоянно в болница или психиатрия. Когато те си пият лекарствата и тяхното състояние е нормално - потискат се симптомите, няма никакъв проблем, но няма как да бъде назначен полицай, който да контролира дали изпълняват разпорежданията на лекарите", каза старши комисар Иванов.
 
Съпругът на психично болната жена също е задържан. Освен него в ареста са още двама мъже, сред които и човекът, подал сигнала за инцидента. "Съпругът е задържан в момента, изясняваме съпричасността му, защото не можем да кажем категорично, че тя е извършителят на деянието. Човекът, подал сигнала, също е задържан, докато установим първоначалната информация, че даже той е задържал евентуалния извършител", каза Иванов.
 
Задържаната жена и убитата са били съседки в квартал „Хиподрума”. Според СДВР убийството най-вероятно е извършено в апартамента на жертвата, а след това тялото е изнесено.

Според живеещи в блока им убитата жена е имала проблеми с алкохола. Съседка потвърди, че задържаната е имала психични проблеми и претърпяла лечение, но че в последно време се е чувствала по-добре и дори започнала работа, но за кратко.  "Живееше с един, който беше непрекъснато в нетрезво състояние и даже имам чувството, че тя се страхуваше от него", разказа съседката.