Чакат алкохолните проби на жертвите край Кресна
Чакат алкохолните проби на жертвите край Кресна / снимка: БГНЕС

Трима души загинаха, а други двама бяха ранени при тежка катастрофа в Кресненското дефиле. Тежката катастрофа между джип „Фолксваген Туарег” със софийска регистрация и ТИР е станала около 3 ч през нощта на входа на Кривия тунел на пътя Благоевград - Сандански.

И тримата загинали – 38-годишният шофьор Борис Василев, 34-годишният Владимир Николов и 31-годишният Николай Цветков са били в джипа, който е напълно смачкан. Четвъртият пътник във Фолксвагена е оцелял. Той е бил на мястото до шофьора и в момента е в болница в Благоевград. Шофьорът на ТИРа е откаран в болницата в Благоевград с наранявания.

Резултатите от кръвните проби за наличие на алкохол на тримата загинали при катастрофата при Кресненското ще бъдат ясни в понеделник, заяви началникът на благоевградската полиция комисар Константин Титянов. Според него в джипа, който предизвика катастрофата, се усещала силна миризма на алкохол. На водача на ТИРа са направени необходимите изследвания, като е установено, че той не е бил пиян.

Районът на Кресненското дефиле е особено рисков участък. Статистиката показва, че от 1990 година насам са загинали около 1000 души в този район.

Други новини от Благоевград