/ БГНЕС
Бившият главен прокурор и настоящ председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Сотир Цацаров подкрепя искането на оставката на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

По-рано днес част от бившите членове на Висшия съдебен съвет, които са участвали в избора на Лозан Панов, обявиха, че оттеглят подкрепата си за него и настояват за оставката му. В искането си бившите кадровици ясно посочват, че съжаляват за този избор и заявяват, че с гласовете си в подкрепа на Панов са допуснали „тежка грешка“. 

Магистрати, избрали Лозан Панов начело на ВКС, поискаха оставката му

"В интерес на истината в избора на Панов за председател на ВКС съм участвал и аз. В интерес на истината към онзи момент и аз бях магистрат, който го е избирал. Към този момент не съм магистрат, но за самото обръщение разбрах от медиите. Не съм в правото си да изразявам писмени становища, но ако трябва да го кажа по друг начин - подкрепям всичко онова, което се написа", каза Цацаров след заседание на парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси.
Лозан Панов мълчи за оставка, ще пише отчет за дейността си

Поредното недоволство срещу председателя на ВКС Лозан Панов избухна след като в сградата на Съдебната палата бе заснет рап клип с разголени момичета, оръжие и наркотици. Договорът за заснемане в сградата на палатата е бил подписан като разрешение за снимане на романтичен филм. Обвинението към Панов, с което му отнеха стопанисването на Съдебната палата, бе че не е упражнил контрол.