/ iStock/Getty Images
Българите, които се очаква да се завърнат у нас днес от Република Южна Африка, ще бъдат поставени под карантина. Това съобщи за БТА изпълняващият длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Русе д-р Искра Генева.

Тя обясни, че когато пристигнат на граничния пункт "Дунав мост" от Букурещ, всички ще бъдат изследвани с бързи антигенни тестове. Дори и резултатът да е отрицателен, всеки от тях ще бъде поставен за 10 дни под карантина.

10 българи се върнаха от ЮАР с румънски полет

"След като изтече този период, между десетия и дванадесетия ден те ще трябва да си направят и PCR-тест. Ако резултатът е отрицателен, ще бъдат освободени от карантината", обясни д-р Генева и посочи, че ако някой от сънародниците ни даде положителен резултат на граничния пункт, ще бъде поставен под 14-дневна карантина.

Българите са излетели с румънски евакуационен полет в 03:00 ч. на 30 ноември от международното летище на Йоханесбург и ще пътуват до Букурещ.

Българското посолство в румънската столица е създало необходимата организация за посрещането на сънародниците ни и извозването им до Русе.
БТА