От Българската социалистическа партия (БСП) изпратиха съобщение до медиите, в което посочват, че не е имало никакъв проблем с реденето на листите и безпроблемно са протекли областните съвети по градове.

"Във връзка с тиражираната в някои медии невярна информация за проблеми при провеждането на областните съвети на БСП за редене на листи, отбелязваме, че абсолютно безпроблемно протекоха областните съвети в градовете: Перник, София-град, Габрово, Варна, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пловдив - област, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Шумен и Ямбол", посочват от партията.

В съобщението изрично е посочено още, че там листите са подредени. Областните съвети продължават в други области, информира пресцентърът на левицата.

По-рано през деня се появи информация за прецедент на градската конференция на БСП в Пловдив, а именно, че организацията не е утвърдила нито един кандидат-депутат, което на практика би оставило БСП в Пловдив без номинации за вота на 11 юли, посочва NOVA.

Според информацията по този начин от организацията са изразили протеста си срещу пренареждането на листата за последните парламентарни избори централно от бюрото в София.
nova.bg