/ БГНЕС
Елен Гердижков е напуснал председателския пост в Общинския съвет в София, защото не се е справял с отговорностите си. Това заяви Бойко Борисов в Пловдив, където се среща с кметове.

Председателят на Столичния общински съвет подаде оставка

Лидерът на ГЕРБ коментира актуални политически теми, сред които и новия политически проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

"Ще започнели с детски градини - ми ние сме направили 140 само в София. Ако той може да направи както правим ние - за 1 милион, нека да направи. Ще се научат, трябва да бъдем и добронамерени, това не е най-страшното", каза Борисов.

"Ще видят, че колкото по-нависоко, толкова повече духа вятър. И тогава ще влязат и в нашата ситуация - да вземат управленски решения", допълни бившият премиер. Все пак той заяви, че смята, че постъпката им да направят партия и да влязат в политиката е достойна. „Изпитвам светли чувства към тази партия и тези хора. Считам, че това е мъжко. Както направи Слави Трифонов - направи партия и отиде на избори. Ето сега и те излизат на избори", коментира Бойко Борисов.

Кирил Петков: Целта ни е да има 121 почтени депутати в парламента

Той бе категоричен, че целта на ГЕРБ е да е бъде в управлението.

"С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не се гордеем с това, което сме направили", запита риторично Борисов. "Във всеки град сме направили промяната", допълни той.

"Излиза, че ако не гласуваш за Румен Радев, не си почтен, или ако не си от Инициативния му комитет, не си от цвета на нацията", заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ също така разкритикува действията на служебното правителство, назначено от държавния глава и ги обвини, че са позволили огромен ръст в цените, особено на електроенергията.

„Всичко поскъпва със стотици проценти - токът с 300%, желязото с 200%, природният газ със 160%. И никакви мерки не се взимат. Това е промяната, за която говорят. Промяната на цените всъщност е цялата промяна", заяви още Борисов в Пловдив.