Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Макрон искал да каже, че в Европа живеят много лоши хора, а ние не пускаме добрите мигранти, разтълкува Борисов
Премиерът гласува и на втория тур, като упражни правото си на глас в училището в Банкя. Пусна бюлетината си и констатира: "Тоя път са кратки, значително по-бързо става".

След това се спря пред очакващите го журналисти и разкритикува президента, че не крие заеманата от него политическа страна в тези избори.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 3 ноември 2019 г.


Борисов изрази съчувствие към Румен Радев заради факта, че го обградили прекалено много жени, като изреди женски имена на политици от левицата.

"Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева, Весела Коледа..., те го ошашавиха тоя човек. Нека сме снизходителни! Аз просто не му завиждам. Това е чудо около него!", възкликна пред медиите Бойко Борисов. Коментарът му бе отговор на въпроса за това как гледа на идеята на Румен Радев да направи следизборна среща за недостатъците в Изборния кодекс.

"Пак ли е агитирал днес? То, явно е, когато само той победи, само тогава са били честни изборите", добави Борисов.

Президентът: Изказването на Макрон е непремерено, в ЕС не се лепят национални етикети

Попитан за какво е гласувал, премиерът каза, че е дал гласа си, "за да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава".  "Защото, когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата", добави той.

Премиерът припомни, че по онова време и Искър е течала с различни цветове, като в приказката, а канализацията на града се е изливала в реката, докато управляващите са направили пречиствателната станция. "Сега рибарите си ловят риба и цялото дефиле е чисто", направи сравнение премиерът. "За мен миналата неделя свършиха изборите и ГЕРБ двойно би", добави Борисов. След което пожела успех на кандидатите на ГЕРБ на балотажа, при което беше упрекнат, че също като Радев, когото упрекна, че агитира, извършва агитация.

Нинова: Гласувах за антикорупционно управление на София

"Той партиен лидер ли е? Аз отговарям за моята си партия, той на коя партия е шеф!?", запита журналистката Борисов. И добави, че това едва ли показва равноотдалечеността от партиите на един президент. След което, ядосан, тръгна, когато медиите го подгониха с въпрос за изказването на Макрон по наш адрес.

"Аз съм застанал с уважение пред вас и ми казвате, че съм застанал да агитирам! Гледайте си работата!", обърна той гръб и продължи да върви.

В крайна сметка, след известна гонитба из училищния двор, премиерът разказа какво са говорили по телефона с френския президент за скандалното изказване по адрес на "българските банди" и африканските мигранти.

"Както ние за френските квартали, където, освен с жандармерията, с друго не се влиза, така и някои български граждани са правили лоши неща в чужбина - спомнете си трафика на жени", каза Борисов, като добави и за източването на кредитни карти от наши сънародници.

Борисов: Макрон ме увери, че никога не е критикувал българските граждани

После се опита да обясни какво е имал предвид френският президент. "В този смисъл иска да каже, че в Европа живеят много лоши хора, а едни кротки мигранти - ние се разправяме с тях", оправда го Борисов.

"Мисля, че той разбра за какво става въпрос.
И се надявам сега да ни се издължи и за Шенген, и за пакета за транспортните работици, и за чакалнята на Еврозоната", добави премиерът относно българската гневна реакция на думите на Макрон.

 ие пак си изпращаме протестните ноти. Като нямаш какво да кажеш, ще се изкажеш против ромите, случва се. Възприел е, че е грешно изтълкувано. Аз не съм му адвокат, направил си е извода.