/ БГНЕС
Премиерът се скара на ръководителя на обекта заради баластрата, взимана от р. Вит
Министър-председателят на България Бойко Борисов провери днес как върви изграждането на новия участък на АМ "Хемус". Заедно с ръководителя на обекта, той подкара джипа си, за да инспектира строителните дейности по магистралата. Това се случи рано сутринта днес.
 

Строителният инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, което виждат в момента, е археология и до декември месец от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

Борисов изтъкна пред Столтенберг: Военният ни бюджет е 3,1% от БВП


„Всеки ден на обекта работят по 90 работници. Възползваме се максимално от хубавото време. За изготвянето на 898 греди за мостовите съоръжения на магистралата са ангажирани всички заводи в България”, обясни той.

В момента се прави археологическо проучване за необходимост от допълнителни разкопки, което трябва да приключи в средата на декември. В участъка освен строителни работници, на терен са и археолози.

"Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите", скара се министър-председателят на ръководителя на обекта, който се возеше в джипа му.

"Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме?", попита Борисов.

Борисов: Един от най-големите ми грехове е, че магистралите в България са безплатни (ВИДЕО)

При разговор с министър-председателя един от работниците обясни, че е от Стара Загора, но е дошъл тук, защото прави магистрали. "Имаш какво да правиш, на юг ги направихме сега тук", отсече Борисов.

Премиерът се снима с работниците, а те му пожелаха да бъде "жив и здрав".
 

 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 18 ноември 2019 г.