Борисов праща в Агенцията за строителен надзор документи за имотите на Доган
Борисов праща в Агенцията за строителен надзор документи за имотите на Доган / снимкa: Sofia Photo Agency

В близките дни кметът на София Бойко Борисов ще изпрати в Агенцията за строителен надзор документи, свързани със сградите край София, обитавани от лидера на ДПС Ахмед Доган. Това каза Борисов в интервю за предаването „Пропаганда” по Дарик.

В събота Бойко Борисов обяви пред журналисти, че е наредил да се направи проверка за законността на имотите, както и дали са платени данъци за тях. В интервю за неделния брой на вестник „Труд”, направено в двора на въпросния имот, Доган твърди, че това е хотел. Кметът на София повтори, че прокуратурата също ще трябва да се произнесе по въпроса, а има и виновен районен кмет:

„Бездействието на районния кмет на „Витоша” и архитекта на район „Витоша”, които аз смених заради корупция, те бяха снимани как си прехвърлят пари, ще бъдат дадени на прокурорите заради бездействието си. Това е разликата между мен и Доган. Аз спазвам закона, той счита, че всичко е над закона. Ако всеки си направи по една ограда, барбекю или незаконни постройки... затова и държавата е на такъв хал”, каза Борисов.

На въпрос дали смята, че наистина може да бутне незаконни постройки на тези 2 декара, Борисов отговори, че ако така е казал г-н Доган, той спекулира отново с това. Както винаги съм заявявал: той ръководи държавата, тройната коалиция и всъщност никой не би могъл да го санкционира, нито прокурори, нито ДНСК. Не съм аз или кметството, които да го санкционират. Те са извън нашите правомощия. Това е ДНСК и съответно прокуратурата. Ако той счита, че няма проблем с тях действително няма кой да отиде там”, заяви Борисов.