Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Бойко Борисов за Бялата книга за бъдещето на ЕС
94250
Бойко Борисов за Бялата книга за бъдещето на ЕС
  • Бойко Борисов за Бялата книга за бъдещето на ЕС
Парламентът проведе разисквания по повод Бялата книга за развитието на Европа, предложена от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Дебатите бяха проведени по искане на левицата.

 Юнкер представи посоките за развитие на ЕС до 2025 година
 

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова
БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов коментира от парламентарната трибуна, че Бялата книга за бъдещето на Европа "дава теми за разговор, тя няма никакъв реален ефект върху нас".
 
"Да си хабим времето сега какво пише в Балата книга и кой вариант...не е важно нещо. То няма да стане нито един от тези варианти. Хората си пишат", каза министър-председателят и даде пример с различни видове Бяла книга.

 Юнкер: ЕК не иска да диктува на никого нищо

Той дори се зачуди дали и от ГЕРБ не са писали Бала книга, докато били в опозиция. Може и ние да сме писали, допусна партийният лидер. По думите му в това няма нищо лошо.
 

Премиерът Бойко Борисов
БГНЕС, архив


Юнкер: Европа на няколко скорости няма да създаде нова Желязна завеса

"Истината е тази, че зависи от самите държави. Ако ние искаме да сме на първа скорост, трябва да се атакува чакалнята на еврозоната, бой по корупцията, реформите, всичко това, което се прави и правим, да се развива кохезионната политика, свързаността на региона да се развие и тогава ще сме на първа скорост", каза Борисов.