Борисов обеща „Топлофикация 2” във военното министерство
Борисов обеща „Топлофикация 2” във военното министерство / cнимкa: Sofia Photo Agency

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща, че „когато ГЕРБ дойде на власт, ще има втори сериал на "Топлофикация", но този път във военно министерство”. Борисов каза това след срещата си с учителите от 18-то СОУ "Уилям Гладстон" в София.

Той определи назначението на Меглена Плугчиева като ход, който да сближи правителствените позиции с тези на западните партньори, тъй като Плугчиева до момента е посланик в Берлин и се познава с управленските кръгове в Германия, но изрази съмнение във възможностите й като министър, тъй като тя "не може да влезе в едно министерство и да изземе европроектите".

На срещата с колектива на 18-то СОУ столичният кмет заяви, че с действията си по случая със сина на Гълъбин Боевски и поведението на общинския съветник от ГЕРБ дават пример, че трябва да се поема отговорност. Той благодари на общинския съветник на ГЕРБ Боевски, който си е подал оставката, тъй като няма законова възможност тя да му бъде поискана, ако той не попълни доброволно заявлението. Според Борисов, той трябва да преосмисли начина по който се държи, а случаят е приключен за мен, каза още столичният кмет, важно е да направим изводите от него.