Борисов: ГЕРБ е най-голямата жертва
Борисов: ГЕРБ е най-голямата жертва / снимка: БГНЕС, архив
Борисов: ГЕРБ е най-голямата жертва
71314
Борисов: ГЕРБ е най-голямата жертва
  • Борисов: ГЕРБ е най-голямата жертва

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не видя разделение между БСП и ДПС в решението на движението да се откаже от спорното място в ЦИК.

„Направено е така, че Тройната коалиция - БСП, ДПС и „Атака" да управляват ЦИК. От 19 члена в комисията ГЕРБ има 6, без никой от ръководството", уточни той.

По думите на Борисов нямало нищо по-нормално първата политическа сила да излъчи председател на ЦИК.

„Най-голямата жертва сме ние. Все пак благодаря, че г-н Местан го чуват повече и в БСП, и в „Атака", и се надявам утре БСП, колкото и да им е тежко да признаят гафа на Манолова с Изборния кодекс, да внесат подобна точка за увеличаване на комисията. Не, че това помага на ГЕРБ", каза още бившият премиер.

Той беше категоричен, че зам.-председателят на парламента Мая Манолова е направила Изборен кодекс, който не работи:

„Както и да се опитват да изкарат президента виновен, видно е, че вината е в Манолова. Местан в случая просто иска една елементарна справедливост за неговата партия, но прилагайки я за неговата партия, тя става приложима и за ГЕРБ. Още повече кристализира удара срещу нашата партия за служебно спечелване на евроизборите. Неслучайно Станишев каза, че ще изрови земята - може би това е един от начините - да изрови земята и да спечели изборите".