Борисов: Балканите имат нужда от мир, за да постигнат просперитет

Драган Чович и Бойко Борисов
Драган Чович и Бойко Борисов / БГНЕС
В тази толкова важна изборна година за Босна и Херцеговина по всякакъв начин ще се опитаме да помагаме за единството на държавата. На Балканите не може да подхождаме егоистично, проблем в която и да е държава засяга и другите, затова разчитам и на колегите за постигане на мир. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с Драган Чович, член на Председателството на Босна и Херцеговина и домакин на 21-ия Международен икономически панаир в Мостар, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Март 2018: Изводи и коментари след срещата на европейските лидери и Турция
 
Борисов е специален гост на изложението, което си поставя за цел да засили икономическото развитие чрез среща на бизнеса от региона със световни компании. В него ще участват и политически лидери от държавите от Западните Балкани, с които българският министър-председател ще проведе срещи.

Драган Чович и Бойко Борисов
БГНЕС


На срещата на Бойко Борисов и Драган Чович са обсъдени двустранните отношения, пред които има неусвоен потенциал по общото изразено мнение, евроатлантическата перспектива на страните от региона и най-сериозният инструмент за гарантирането й - развитието на икономиката и на инфраструктурата.
 
"Направим ли инфраструктурата, ще има и просперитет. Другото го пробвахме, не се получи", посочи премиерът Борисов.
 
Сигурен съм, че нашият евроатлантически път е без алтернатива, категоричен беше и членът на Председателството на Босна и Херцеговина Драган Чович.