/ FB/BoykoBorissov
"Горд съм с вас, за нас е гордост да имаме такива спортисти" - с тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна в централата на партията златната олимпийска медалистка от Токио по бокс в категория до 51 кг. Стойка Кръстева. Събитието беше излъчвано на живо във Фейсбук.

"Порадвайте се на успехите и отново на работа", посъветва Борисов. По думите му, толкова златни медали, и то в криза, не сме имали. "Те не знаят как се готвиха спортистите, осигурихме средства за олимпийските екипи", изтъкна той. И добави, че очаква новите във властта да направят повече от ГЕРБ и да сравняват после залите и стадионите с тях.

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева: Исках да видят коя е България и че нейното място е на върха



Борисов се поинтересува как се спазват в Токио противоепидемичните мерки срещу COVDI-19.

Той упрекна правителството, че "ни вкарва абсолютно неподготвени в четвъртата вълна", че не е обяснило целта на ваксинацията. "Ние с 12,6 процента ваксинирани, чувам, че пак искат да затварят фитнеси, театри до 30 процента посещаемост, откъде ще вземат пари да ги дотират", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Здравното министерство с опровержение: Няма да бъдат налагани ограничения в София

Борисов е силно обезпокоен и от мигрантската вълна, която служебният кабинет, според него, не може да управлява, защото няма контакти. "Като гледам по телевизиите, ситуацията много ме притеснява", изрази загриженост той.
БТА