Близо 70 бизнесмени в София крили доходи с неясен произход
Близо 70 бизнесмени в София крили доходи с неясен произход / Sofia Photo Agency
Десетки бизнесмени в София крили доходи с неясен произход
19859
Десетки бизнесмени в София крили доходи с неясен произход
  • Десетки бизнесмени в София крили доходи с неясен произход

Около 70 бизнесмени в София са укривали доходи с неясен произход, показват резултатите от проверка на прокуратурата, МВР, ДАНС и Националната агенция по приходите (НАП). Експерти са установили, че разликите между обявените пред закона приходи и имотите на богаташите достигат понякога и до 6 милиона лева.

Проверката обхваща лица, които имат скъпи имоти, автомобили и яхти за над 500 000 лева. От прокуратурата съобщават, че при акцията са установени различия между придобитото имущество по данъчна оценка и декларираните доходи в размер между 1 и 6 милиона лева разлика.

Заместник-градският прокурор Роман Василев обясни: „Следват проверки. Като приключат с резултата от данъчната служба ще се анализира дали трябва да се образува досъдебно производство".

От прокуратурата отказаха да коментират дали сред установените 70 души има имена на известни бизнесмени или хора, познати сред родния ъндърграунд. След допълнителни ревизии ще се прецени дали да бъдат започнати разследвания срещу част от хората, попаднали в списъка.