Бизнесменът, дал подкуп на данъчен, на свобода срещу 7000 лева
Бизнесменът, дал подкуп на данъчен, на свобода срещу 7000 лева / netinfo

Бизнесменът Румен Досев, който преди три дни беше задържан на Братската могила в Пловдив с 5000 лева подкуп, предназначен за данъчен, е на свобода с парична гаранция от 7 000 лева. Това съобщи за Дарик зам. окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Срещу 5000 лева от ареста вече излезе Митко Хубенов, тъст на Досев. Под ключ остава единствено данъчният Георги Барашки. От НАП информираха, че той ще бъде уволнен. Очаква се утре прокуратурата да внесе в съда искане за постоянна мярка „задържане под стража" спрямо него.

Пред разследващите Барашки е отказал да даде показания.

Според събраните досега доказателства той поискал 10 000 лева от Румен Досев, за да повлияе на свой колега да намали от 90 000 на 20-30 хиляди лева ревизионния акт на фирмата му. Бизнесменът е платил рушвета на части. Той и служителят на НАП са заловени при предаване и получаване на последните пари от уговорената сума.

Досев и тъстът му са внасяли предимно от Холандия и са продавали опасни лекарства, храни и добавки за угояване на птици. Установено е, че тези продукти вредят на здравето на хората.

Производствените бази на двете фирми в Първомай, управлявани от Румен Досев и Митко Хубенов, са преровени от ДАНС и Икономическа полиция.

Други новини от Пловдив