Биреният синдикат подкрепи собственика на пивоварна „Леденика
Биреният синдикат подкрепи собственика на пивоварна „Леденика / БГНЕС

Синдикатите подкрепиха собственика на пивоварна „Леденика" Михаил Михов в скандала, в който бяха забъркани имената на премиера Бойко Борисов, президента Георги Първанов и шефа на митниците Ваньо Танов. В телефонен разговор между Борисов и Танов, който прокуратурата обяви за фалшифициран, премиерът казва, че е поел ангажимент "да не се закача" Михов, който за разлика от Първанов иска да спази.

Председателят на синдиката „Бира, храни и напитки" към КНСБ Красимир Пащрапански заяви, че пивоварната става жертва на „големи политически игри". Той цитира и изказване на Ваньо Танов, който казал, че митическата проверка на пивоварната щяла да бъде изтеглена до края на февруари и колектива го очаква голяма санкция. Заради предизвестения резултат от проверката синдикалният лидер смята, че "властта упражнява пряк натиск върху бизнеса".

Красимир Пащрапански представи и грамотата, с която е била отличен през декември 2010 г. собственикът на пивоварна „Леденика" Михаил Михов заради съпричастност и активно участие в синдикалните дела. Пащрапански съобщи, че се очаква през тази седмица да започне изплащането на заплатите на 200-те служители на фабриката за октомври 2010 г.