Беронов: Не сме арбитри на вътрешно - партийни спорове
Беронов: Не сме арбитри на вътрешно - партийни спорове / netinfo

Основният ни опонент в предизборната борба е настоящият президент Георги Първанов. Ще водим позитивна кампания, изградена върху аргументи и факти, но няма да спестим критични бележки към поведението му като държавен глава, заяви във Велико Търново Неделчо Беронов. Той и Юлияна Николова бяха в Старата столица за учредяването на Инициативен комитет в подкрепа на кандидатурите им за президент и вицепрезидент.

“Георги Първанов не защити националните интереси на страната по отношение на вноса на енергоизточници от Русия, въпреки срещите си с Владимир Путин. Погледнете къде е румънският президент Траян Бъсеску в навечерието на приемането на страната му в Европейския съюз. Той обикаля Брюксел, Париж, Лондон и Берлин и защитава каузата Румъния да бъде приета без условности и клаузи. Това са само част от нещата, които искаме от българския президент”, каза Неделчо Беронов.

12 представители на ДСБ, Демократическата партия и Земеделския народен съюз влязоха в Инициативния комитет в подкрепа на кандидат-президентската двойка. Представителите на СДС от Областта не участваха в учредяването му, в очакване на финализирането на преговорите между ГЕРБ и ДСБ за оттегляне на иска срещу Бойко Борисов.

“В момента процесите са много динамични, но са в ръцете на отговорни хора, които се надявам да подходят държавнически към тях. Ние не се ангажираме да решаваме вътрешнопартийни спорове, защото не сме част от никоя партия, а сме двойка на демократично мислещите хора. Отправих моя апел към страните да преосмислят позициите си, за да се намери алтернатива на досегашния президент и той бе приет”, добави Неделчо Беронов.