БДЖ предупреждава: Играта PokemonGo крие опасности за живота
БДЖ предупреждава: Играта PokemonGo крие опасности за живота / Sofia Photo Agency, архив

Придобилата популярност игра PokemonGo е поредният актуален повод да се обърне внимание на гражданите за опасностите и рисковете, се посочва в съобщение от "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД.

Две катастрофи в София заради покемони

В разгара на лятото, когато зачестяват ваканционните пътувания, а разходките и игрите под открито небе са по-желани и приятни, се увеличава и рискът от инциденти поради проявена разсеяност.

По този повод ръководството на железниците призовава своите клиенти и жителите на райони, разположени до гари и железопътни линии да се отнасят отговорно и с повишена бдителност в близост до железопътни обекти.

Pokemon Go - играта, която променя света

Железопътният превозвач предупреждава потребителите на играта, че търсенето на покемони в железопътни райони не е безопасно начинание.

"БДЖ - Пътнически превози" настоятелно напомня, че влаковете не могат да спират бързо, за да избегнат намиращите се на релсите хора или превозни средства. Освен това съществува оптична илюзия, която не разрешава да се прецени разстоянието от влака до вас и неговата скорост.

Явлението Pokemon Go поставя въпроси за рисковете и киберзависимостите

При преминаване на влак съществува опасност да бъдете повлечени от въздушния поток или ударени от извънгабаритен товар на влака, предупреждават от БДЖ.

От превозвача настоятелно призовават за по-голяма бдителност - за спазване на всички предупредителни знаци около железопътните линии или в гарите.