Бареков: В момента съм един от най-силните българи
Бареков: В момента съм един от най-силните българи / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Бареков: В момента съм един от най-силните българи
73154
Бареков: В момента съм един от най-силните българи
  • Бареков: В момента съм един от най-силните българи

Нужна е тотална и задълбочена реформа в страната. Това заяви в интервю за предаването „Седмицата" по Дарик лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. Той даде гаранция, че единствено ББЦ няма да допусне да се следват погрешните модели на ГЕРБ и БСП.

„Да отидем на предсрочен вот и да видим какво може да се направи за страната, за да спрат безумията в парламента, медиите и бизнеса", коментира още лидерът на ББЦ.

„Орешарски може да бъде премиер още два месеца, но трябва да спре да обслужва ГЕРБ и ДПС във властта, защото това е, което аз ще направя първа точка в моята реформа. Няма да платят бедните хора в България, майките и децата реформите. Какво казва Борисов: „Ще режем на месо. Държавата е във фалит, спираме всички плащания, спираме заплати, спираме пенсии". А аз казвам следното: Ще спра фирмите на ГЕРБ и ДПС и оттам ще дойдат парите за реформи в България", заяви Бареков.

Той се обяви за оставка на правителството средата на август, а за служебен премиер заяви, че няма кандидати.

„Отиваме на избори със служебен премиер тип Марин Райков, който накрая назначи себе си за посланик", коментира Бареков.

По думите парламентът, преди да се разпусне, трябва „да спре да кадрува" и трябва да приеме задължителното гласуване, за да излезе масово народът да гласува на тези избори.

„Задължително експериментално гласуване. Ако трябва и само на тези избори, за да видим какъв ще е резултатът", допълни той.

В момента съм един от най-силните българи, каза той. „Аз имам 11% - това е повече от това да имаш банка, самолет или телевизия. Първо, аз съм най-младият консерватор в Европа, приет съм на най-високо ниво от европейските партньорски служби, партии. Толкова съм силен в момента, че дори не обръщам внимание на тези разправии между политици и бизнесмени", допълни той.

Цялото интервю с Николай Бареков може да чуете на Radio.DarikNews.bg