/ БТА
На първо място трябва да е българският национален интерес, състоянието на Българската армия и сигурността на стратегическите ни обекти, каза пред журналисти в парламента депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов.

В Народното събрание е внесено проекторешение за предоставяне на Украйна на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части, с отпаднала необходимост от складовете на Министерството на вътрешните работи, съобщи пред журналисти по-рано днес депутатът от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев.

Под предложението са се подписали депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Предложение: България да предостави на Украйна бронетранспортьори

Първо трябва да видим какво конкретно искат да изпратят, посочи Балабанов.

На първо място трябва да е българският национален интерес, състоянието на българската армия и сигурността на стратегическите ни обекти, заяви Балабанов и попита какво ще остане в България, ако сто бронетранспортьори ще "ходят" в Украйна.

Той поиска същата тема и като въпрос журналистите да зададат на министъра на отбраната и попита дали към тази помощ са включени зенитни комплекси С-300.

Според депутата от ИТН, като държава членка на ЕС, правим всичко възможно да сме съпричастни с трагедията в Украйна, но трябва да знаем какво точно изпращаме и какъв е смисълът на това, защото „ако това касае оголване на нашата сигурност, ние ще бъдем против“.  
Никол Николова/БТА