Бакърджиев: Десницата се провали както никога досега
Бакърджиев: Десницата се провали както никога досега / netinfo

Десницата се проваля така, както никога досега в 17-годишния период. Това заяви лидерът на "Съюз радикали" Евгений Бакърджиев.

Такъв тъжен резултат не е имало досега, коментира Бакърджиев. Според него кандидатурата на Беронов не е била убедителна. Той подчерта, че е необходим нов десен проект за нова европейска десница.

Депутатът от ОДС Йордан Бакалов коментира от своя страна, че с вота днес десният избирател е дал много ясно мнението си за десницата.

Според Бакалов евентуални оставки на лидерите не биха решили нищо. Необходим е наистина нов десен проект, смята Бакалов.

Резултатът на Неделчо Беронов е много сериозен проблем, явно не сме успели да достигнем до дясно мислещите хора. Това заяви лидерът на Демократическата партия Александър Праматарски, който още преди изборите застана зад кандидатурата на Беронов.

Според Праматарски трябва да се направи сериозен анализ на резултатите от тези президентски избори. Въпреки слабия резултат на Беронов, Праматарски смята, че Беронов е един изключително почтен и мъдър човек, професионалист, човек, който се откроява сред останалите кандидати в личен план.

На въпрос не смята ли, че за появата на партия Атака и за значителната избирателна подкрепа за лидера й Волен Сидеров носят отговорност действията на всички други партии, включително и десните партии, Праматарски заяви, че появата на Волен Сидеров не е прецедент. Той припомни, че Жорж Ганчев също е събирал около 25% на президентски избори.

Трябва да се внимава с опасността на политиката, която се опитва да провежда Волен Сидеров, защото този див балкански национализъм е много грозното лице на България пред света, коментира Праматарски. Той беше категоричен, че политическата партия няма да подкрепи Първанов на втория тур.