Атака внесе жалба срещу полицаите, били Димитър Стоянов
Атака внесе жалба срещу полицаите, били Димитър Стоянов / netinfo

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров се срещна с прокурора от Софийска военна прокуратура Иво Петков, за да внесе жалба срещу органите на реда, които на 30 юли арестуваха и набиха евродепутата от „Атака” Димитър Стоянов. След срещата стана ясно, че полицаите са били от четвърта група на специалното подразделение за охрана, а операцията е била утвърдена от директора на Столична дирекция „Полиция” Николай Янев.

Слез срещата Волен Сидеров беше категоричен, че ще поиска полицаите, набили Димитър Стоянов, да бъдат дисциплинарно уволнени и последствие съдени. Той добави, че все още няма повдигнато обвинение срещу тях, а по случая тече проверка.

„Цялата операция е утвърдена от шефа на СДП Николай Янев. Самите биячи на Димитър Стоянов, тези, които са го ритали в главата, се казват Емануил Емануилов и Петър Георгиев. Те са под ръководството на Ивайло Александров. В момента в България има полицейски терор. Властта крепи себе си единствено с полицейски терор, който го прилагат срещу фермери и протестиращи, срещу деца на 16 години, срещу опозиционери от „Атака” и това е единствената опорна точка на тази пропаднала власт, каза още Волен Сидеров.

Лидерът на „Атака” допълни, че ще поиска официално извинение от министъра на вътрешните работи Михаил Миков, с когото ще се срещне при първа възможност.

„Искам публично извинение от министър Миков за побоя над Димитър Стоянов и над нашите активисти. Ако не го получа, това ще означава, че той лично е наредил да бият Димитър и останалите активисти”, категоричен бе Сидеров.