/ Thinkstock/Getty Images
43-годишният бизнесмен Росен Карадашки е арестуван за 72 часа, съобщава “24 часа”. Той изнудвал за пари Константин Генчев, който е съдружник на баща му Стоян Карадашки във вече прекратилата дейност мебелна къща “Арон”. Генчев и Карадашки водят съдебни битки заради имуществото на фирмата им.
 
Още през 2016 г. Карадашки-младши направил таен запис от среща между него, Константин Генчев и адвокатите им. След това заплашвал, че ще го пусне по телевизиите и в интернет, ако Генчев не се откаже от претенциите си за фирмата. Искал и 20 хил. лв. Разследването по случая е от 2017 г. Генчев е разпитван няколко пъти, но Росен Карадашки се криел от призовките.
 
На 3 май от Софийската районна прокуратура издават постановление за задържането на Карадашки за срок от 72 часа. Срещу него има няколко разследвания за различни престъпления и той редовно се укривал. Две седмици по-късно Карадашки се явил сам при разследващия полицай в СДВР и бил арестуван. В събота районният съд ще разгледа мярката му за неотклонение.
24 часа