В сряда отново ще бъде предимно облачно, на много места със слаби валежи от дъжд, но до вечерта в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 13° и 18°, малко по-високи - в крайните югозападни райони, в София - около 14°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще се задържи предимно облачно и главно по северното крайбрежие ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са 12°-13°. Температурата на морската вода е около 11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, преди обяд - и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1600 м - дъждът ще преминава в сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1°.

През следващите два дни времето ще е променливо. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, но и краткотрайни валежи. На повече места и повече по количество ще са валежите в петък, а на места в Западна и Централна България в следобедните часове ще са с гръмотевици. Вятърът ще е най-често слаб до умерен, в четвъртък - от запад-северозапад, в петък - от север-северозапад. Температурите ще останат без съществена промяна; малко по-ниски ще са минималните в четвъртък, а малко по-високи максималните в петък.
НИМХ, БТА