Антимафиоти вече разпитали освободения Румен Гунински
Антимафиоти вече разпитали освободения Румен Гунински / снимка: kurs031.com
Антимафиоти вече разпитали освободения Румен Гунински
23897
Антимафиоти вече разпитали освободения Румен Гунински
  • Антимафиоти вече разпитали освободения Румен Гунински

Освободеният студент Румен Гунински-младши е прекарал няколко часа в сградата на ГДБОП  заедно с баща си, научи Дарик от полицейски източници. След близо 40 дни в плен 22-годишното момче беше изоставено от похитителите си на стадиона в град Елин Пелин късно миналата вечер.

В момента Румен Гунински се намира в София заедно с родителите си. За момента обаче от семейството отказват коментар по случая. Пред Дарик главния секретар на МВР Калин Георгиев допълни, че психическото състояние на доскорошния пленник не е много добро. „Румен е добре физически, психическото му състояние е малко по-лабилно, което според мен е нормално. Той се намира сред хора, които го обичат и се грижат за него", заяви той.

Пред Дарик вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че вероятно става дума за една и съща група за отвличане и изрази увереност, че скоро от вътрешното министерство ще имат какво да кажат  на обществеността по темата. „Ще успеем този път да разкрием тази престъпна група, която тормози обществото в продължение на няколко години, Работим много усилено, има доста работа, която трябва да се свърши, но съм убеден, че в кратки срокове ще имаме нещо, което ще можем да съобщим на обществото като решение и реален резултат", каза той.
 
Студентът на НСА Румен Гунински беше освободен късно снощи в района на стадиона в град Елин Пелин. След това момчето е потърсило помощ в местното РПУ, където е било разпитано. По-късно заедно с родителите си Гунински-младши е закаран в ГДБОП, където е разпитван и от антимафиотите.

В МВР пък снощи имаше съвещание по случая. За момента не е ясно какъв откуп е платен на похитителите, за да освободят студента. Неофициално се говори за сума от порядъка на 1 млн. лева. Румен Гунински-младши беше отвлечен на 19 октомври в Студентски град, докато разхождаше кучето си.Тогава трима мъже го натикаха в бял микробус и го отведоха в неизвестна посока. В последното си интервю пред Дарик бащата на момчето бизнесмена Румен Гунински съобщи преди дни, че се надява всичко със сина му да приключи добре до дни.

Всичко от деня на отвличането до днес четете тук