Здравният министър професор Костадин Ангелов проведе двучасово заседание с директори на лечебни заведения в Бургаска област.

441 са заболелите с коронавирус в региона. „Положението е тревожно, но сме взели всички мерки, така че да запазим всичко онова, което сме постигнали до момента. Ще увеличим легловата база до нивата през септември - декември”, заяви здравният министър, предава NOVA.

Борисов: До месец най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани срещу коронавируса (ВИДЕО)

По думите му, има нарастване на повикванията до „Спешна помощ” с 30%. "Около 40 до 50 на сто от повикванията са за пациенти с коронавирус. Мерките, обсъдени с Общинския щаб, ще бъдат обсъдени и с Областния щаб”, посочи още той.

Предлаганите нови ограничения са свързани с намаляване на работното време на заведенията до 22:00 часа и извеждане на учениците от 5 до 12 клас в електронна среда за две седмици.

Обсъдени са и мерки, свързани с носенето на маски на открито, ограничаване на масови мероприятия на открито и закрито, както и ограничения, насочени към посещенията на фитнеси и молове.

„След като тези мерки бъдат обсъдени от Областния щаб, предстои до края на деня да бъде издадена заповед на директора на РЗИ-Бургас”, допълни Ангелов.
nova.bg