Алексей Петров: След хаоса винаги идва най-добрият ред
Алексей Петров: След хаоса винаги идва най-добрият ред / БГНЕС

"След хаоса винаги идва най-добрият ред - това е закон на физиката. Новият ред ще се създаде с нова Конституция, която ще смени 20-годишния министърпредседателски тип управление, с нов тип държавно устройство" - това са думите, които Алексей Петров е помолил лидера на РЗС Яне Янев да предаде на медиите. Това стана ясно от самия Янев, който днес посети Петров в къщата му, където от вчера бившият агент на ДАНС е под домашен арест.

Шокирани сме от част от информацията, с която разполага Петров и се убедихме, че той не е бил случаен фактор в държавата през последните 20 години, сподели на излизане Яне Янев. По думите му първата информация, която Петров е обосновал, е, „че истинските престъпници не са в затвора". Бившият агент на ДАНС се е убедил в това от прекия си достъп до тях.

Лидерът на РЗС заяви още, че се е убедил, че самият Петров ще прояви нужната гражданска активност в близките седмици, но засега от негово име нямало да се пуска изпреварваща информация, предаде БГНЕС. Алексей Петров е изразил намерение да заеме по-активна позиция за стабилизиране на правовия ред в държавата, разказа Янев, тъй като се убедил, че българските граждани не бива да са безучастни към случващото се по отношение на репресивния режим, който управлява страната.

Сред другите гости на Алексей Петров днес бяха заместник-главният редактор на вестник "Галерия" Явор Дачков, сътрудничката на Петров Дария Крачунова, адвокатката му Ина Лулчева и др.

Бившият агент на ДАНС е под "домашен арест", след като Софийският апелативен съд постанови по-леката мярка за него вчера.