Алексей Петров одобрява участието на Петко Сертов в БОРКОР
Алексей Петров одобрява участието на Петко Сертов в БОРКОР / Sofia Photo Agency, архив

Изборът на Петко Сертов в ръководството на БОРКОР е сполучлив опит да се каже, че корупцията няма цвят. Така Алексей Петров коментира в Плевен назначението на бившия шеф на ДАНС за зам. -председател на Центъра за противодействие и превенция на корупцията и организираната престъпност.

Алексей Петров изрази убеденост, че едва ли има по-подходящ човек от Сертов, който да работи и разследва дори управляващите, както го е правил по негово време.

Бившият служител на ДАНС похвали и избора на Елеонора Николова в ръководството на новосъздадения Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

Освободеният от домашен арест Алексей Петров посочи, че според него оставката на Цветлин Йовчев като председател на ДАНС е само поемане на принципна отговорност. По думите му за случващото се в ДАНС трябва да се търси и персонална отговорност, защото всъщност Иван Драшков е неформалният председател на агенцията.

По време на посещението си в Плевен Алексей Петров организира среща с около 30 представители на средния и дребния бизнес в качеството му на изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива.

Други новини от Плевен