Адвокатите на Митьо Очите: Стрелбата е била чиста екзекуция
Адвокатите на Митьо Очите: Стрелбата е била чиста екзекуция / Sofia Photo Agency, архив

Димитър Желязков - Митьо Очите е станал жертва на организирано покушение. Това заявиха адвокатите му Петър Димитров и Радостин Пенев. Те заявиха, че групата около търсения за стрелбата Божидар Кузманов разпространява „митове" за себе си и за случилото се.

Изписаха Митьо Очите от болницата

„Първият мит е, че те са жертвите в дадената ситуация, което не е вярно. Фактите го говорят, от тях няма нито един ранен, нито един с поне едно съдебно медицинско удостоверение, което да доказва, че има нанесени някакви увреждания. Твърдението, че са влезли 30 души в заведението, не е вярно. Но това ще бъде доказано в хода на следствието. Също така твърдението, че е било стреляно от групата на Димитър Желязков не е вярно, тъй като никой от тях не е имал оръжие. Това е доказано, не са намерени от полицията оръжия, бухалки, ножове", посочи адв. Пенев пред бТВ.

Пуснаха под гаранция обвинен за стрелбата по Митьо Очите

„Това си е било чисто клане, чиста екзекуция. По някакъв начин са разбрали, че той ще вечеря там и е била подготвена тази засада, но не можем да разберем каква е целта, каква е била целта на това, защо са го направили", коментира още Пенев.

Съпругата на Желязков Антигона Янулис коментира въпроса с лечението му:

„Коментираше се колко кръв му е била прелята. Вие знаете ли колко хора дойдоха доброволно да дарят кръв за него?".

„Това, че е Димитър Желязков, значи ли, че не трябва да му с прелива кръв и да бъде оставен да умре?", добави адвокат Петър Димитров.