Започват срещи с представители на “Смарт груп” за “Кремиковци”
Започват срещи с представители на “Смарт груп” за “Кремиковци” / netinfo

От днес ръководството на „Кремиковци” започва срещи на високо равнище с представители на украинската компания „Смарт груп”, съобщи за Дарик лидерът на КНСБ в комбината Васил Яначков. До края на деня ще бъдат изплатени всички заплати за август, а от сряда започва плащането на възнагражденията за септември.

По думите на Яначков експертен екип с представители на Министерството на икономиката, Министерския съвет и мениджмънта на “Кремиковци” работят по изготвяне на възможните варианти за влизането на нов инвеститор в комбината.

„Също така да се обсъдят изискванията, които ще постави правителството и кредиторите към евентуалния оператор или наемател. Освен това правните казуси, екологичните казуси също да се обсъдят. Да не се окаже, че ще си проведат среща например премиерът с топ мениджъра на „Смарт груп”, ще си стиснат ръцете и тръгваме по мъките. Тогава ще започнем да се сещаме, че това не е правно издържано, онова не е правно издържано. Интересът към „Кремиковци” нараства. Повече не мога да кажа”, каза Яначков.

Яначков допусна възможни съкращения на персонал от комбината, при положение, че до 10 дни не влезе нов оператор и не бъде оздравено производството. По думите му и сега „Кремиковци” работи с по-малко работници и затова не може да се говори за съкращенията с числа.