Възраженията за разпределението на парите от продажбата на Нова Плама са 61
Възраженията за разпределението на парите от продажбата на Нова Плама са 61 / netinfo

В открито заседание на 12 септември съдът по несъстоятелността на фалиралата плевенска рафинерия „Нова Плама” ще разгледа постъпилите възражения на кредиторите срещу разпределението на сумите, постъпили от продажбата на рафинерията. Това каза съдия Силвия Кръстева, пресаташе на Окръжен съд–Плевен.

Вчера изтече крайният срок за подаване на възражения от кредиторите. Постъпили са 61 възражения. На 2223 бивши работници на рафинерията трябва да бъдат изплатени средства със задна дата, сумите варират от 500 лв. до около 46000 лв. Ще се изчака още няколко дни, тъй като някои от възраженията може да постъпят и по пощата.

Съдът по несъстоятелността трябва да разгледа постъпилите възражения и ако намери някои от тях за основателни, следва да измени сметката за разпределение по отношение на основателните възражения, след което да одобри сметката за разпределение.

След като бъде постановено определението за одобряване на тази сметка, включително с измененията, трябва да бъдат уведомени всички кредитори по нея, включително длъжникът. Те имат право да обжалват решението за одобряване на частичната сметка за разпределение на средствата.

Най-често възраженията постъпват с искане за начисляване на лихви и заради явни фактически грешки.