Владимир Дичев: Освободиха ме като шеф на Кинтекс без мотиви
Владимир Дичев: Освободиха ме като шеф на Кинтекс без мотиви / снимка: БГНЕС, aрхив
Владимир Дичев
65339
Владимир Дичев
Валентин Караиванов
Владимир Дичев: Освободиха ме като шеф на Кинтекс без мотиви
  • Владимир Дичев
  • Валентин Караиванов
  • Владимир Дичев: Освободиха ме като шеф на Кинтекс без мотиви

Срещу поредната рокада в ръководството на „Кинтекс" се обявиха служителите на оръжейната фирма. В декларация те настояват да се престане с „безпринципните и немотивирани промени в ръководството на дружеството", защото те ще увредят международната репутация на компанията. Пред Дарик вече освободеният директор Владимир Дичев заяви, че за втори път е уволняван без мотиви. Още по-странно за служителите на компанията е връщането на Антон Салджийски, който ще стане изпълнителен директор за четвърти път.

В момента „Кинтекс" има добри финансови резултати и довършва договор за 55 млн. евро, твърдят служителите на компанията, които изпратиха декларация в подкрепа на досегашния си ръководител Владимир Дичев. С какъв мотив той е освободен? „Нито първия път, когато ме освободиха, нито сега има каквито и да било мотиви или каквато и да било причина. Поисках тогава среща с министър Трайков, въобще не ми се отговори нищо. Сега също, просто ми се обадиха от отдел „Човешки ресурси" в министерството на икономиката и казаха „Елате да си вземете протокола за вашето освобождаване" без никакъв коментар", разказа Дичев.

Служителите на „Кинтекс" виждат обвързаност на Антон Салджийски с други фирми от оръжейната индустрия и конфликт на интереси. В декларация до медиите обаче той отрече обвиненията и дори заяви, че добрите финансови резултати са благодарение на неговата работа, а не на Дичев. Според дългогодишния служител Валентин Караиванов в „Кинтекс" „народът е навел нос и очи в пода и се движи по коридорите, не смее да гъкне, защото не се знае какво ги чака".

Пред Дарик от икономическото министерство мотивираха връщането на Салджийски с професионализма му и опита му на поста изпълнителен директор.