Умна бариера пропуска колите в Стария град в Пловдив
Умна бариера пропуска колите в Стария град в Пловдив / DarikNews.bg, архив

Бариера с камера, която ще "чете" регистрационните номера на автомобилите ще бъде поставена от месец април на мястото на сегашното пропускателно съоръжение на ул. "Съборна" в Стария град в Пловдив. Това съобщи зам.-кметът по сигурността в администрацията Георги Маринов.

Обществената поръчка е на стойност 22 500 лева и вече има избран изпълнител.

Така достъп до резервата ще имат само превозните средства, чиито номера са въведени в софтуера на е-системата. Бариерата ще отчита и запълването на капацитета от 25 места за автомобили на паркинга на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, каза още той.

Освен модерната система, която ще контролира достъпа на автомобили до резервата, в обществената поръчка е предвидено и изграждане на нова будка за служителите на Общинска охрана, които ще патрулират на входа и изхода на Стария град денонощно.

Пропусквателният режим на коли за провеждане на семейни тържества в архитектурния резерват, за зареждане на заведенията, за такситата и за родителите, чиито деца посещават намиращата се там детска градина "Щурче", засега се запазва, уточни Маринов.

От Община Пловдив обмислят да преместят на друго място забавачката. Това обаче ще стане поетапно.

Още новини от Пловдив