Стойнев отклони въпроса има ли нарушения при сметките за ток
Стойнев отклони въпроса има ли нарушения при сметките за ток / БГНЕС
Стойнев отклони въпроса има ли нарушения при сметките за ток
66407
Стойнев отклони въпроса има ли нарушения при сметките за ток
  • Стойнев отклони въпроса има ли нарушения при сметките за ток

Икономическият министър Драгомир Стойнев не отговори ясно и конкретно на въпроса има ли нарушение на правата на потребителите при последните фактури за електроенергия. Ресорният министър прехвърли топката в полето на парламента и електроразпределителните дружества за обяснението защо въпреки намалението на цената тока клиентите са получили по-високи сметки за миналия месец.

"Нека не забравяме, че през месец юни имаше искания за увеличаване на сметките за крайните потребители между 20 и 30 процента. Това, което ние постигнахме, е именно намаляване на цената на електроенергията както за крайния потребител, така и за българската индустрия. Истината е, че ако има някакво разминаване в очакванията на крайните потребители, то има компетентни органи, които трябва да обяснят на потребителите защо се случва така", коментира още министър Стойнев.

На въпрос на Дарик съгласен ли е с изявлението на депутата Йордан Цонев, че в 11 области у нас има картелно споразумение и монополи, Драгомир Стойнев отговори: "Имаме независим орган - комисията за защита на конкуренцията, която трябва да следи именно такива монополи, картелни споразумения да няма. За точната бройка дали са 11 или повече не мога да коментирам, но е факт, че в пазарна икономика, каквато е българската, има някои структури, които злоупотребяват с господстващо положение".